Fast Harbour Tender

Fast Harbour Tender

Shipyard Rotterdam werkt momenteel aan een 12 meter lange, ultiem snelle, wendbare en uiterst betrouwbare crewtender. De ‘DOEN’ waterjet welke is geïnstalleerd in de Fast Harbour Tender, onderscheidt zich van concurrenten door superieure efficiëncy. Dat vertaalt zich in een ultralicht inlaatkanaal, tesamen met de geoptimaliseerde geometrie van de aanzuigtunnel en een high performance pompontwerp.

John Deere Tier 3

Wij hebben gekozen voor de 550 PK JD PowerTech Marine Propulsion Engine, 6090 SFM 85 Tier 3. De motor is gebouwd voor een lange levensduur, betrouwbare prestaties, brandstofefficiëntie en heeft een stille werking. De motor wordt gekoeld via een geïntegreerde warmtewisselaar tussen zeewater en motorkoelvloeistof. Het geavanceerde HPCR brandstofsysteem biedt variabele common-rail druk en heeft een nauwkeurige controle over het totale injectieproces. Vier kleppen per cilinder zorgen voor een hoog koppel bij lage toerentallen. Dit zorgt voor een zuinige en optimaal presterende motor.

Waterjet - DOEN

De waterjet die is geïnstalleerd in de Fast Harbour Tender, onderscheidt zich van concurrenten door superieure efficiëncy. Dat vertaalt zich in een ultralicht inlaatkanaal, tesamen met de geoptimaliseerde geometrie van de aanzuigtunnel en een high performance pompontwerp.

Algemene gegevens

Lengte over alles: 11.08 mtr
Breedte over alles: 3.50 mtr
Hoogte vanaf CWL: 4.00 mtr
Hoogte vanaf CWL met gestreken mast: 2.55 mtr
Diepgang: 0.61 mtr
Brandstof capaciteit: 450 ltr
Gewicht vaartuig: 5000kg ½ load + 2 personen

(max 8 personen)

Snelheid vaartuig m2 rating

½ load + 2 personen

31,5 kn
Snelheid vaartuig m3 rating

½ load + 2 personen:

35 kn
Snelheid vaartuig m5 rating

½ load + 2 personen:

43 kn
Verbruik vollast m2 rating: 77,7 L/h
Verbruik vollast m3 rating: 87,4 L/h
Verbruik vollast m5 rating: 115,6 L/h